Min mamma är min hjälte då hon har gett mig livet två gånger. Tack vare min mamma så lever jag idag ett helt fantastiskt liv och kan jobba med väldens bästa jobb – att hjälpa de som står på en väntelista idag. Utan min mammas hjälteinsats hade jag inte heller kunnat bli pappa till Astrid som är kärleken i mitt liv.
– Peter

 

 

Min lillasyster Maja är min och mina närmaste ”Hero”. Tack vare henne har jag fått ett nytt liv. Hennes positiva inställning hela vägen har smittat av sig på mig. Livet är härligt. Tack!
Per Roslund
Mottagare av min systers njure

 

 

 

Sheena-Tummings-1

Din hjältemodiga insats har redan gett mig två och ett halvt år av ett liv med hög kvalitet, under dessa år har jag kunnat skapa mer minnen med mina barn, vi har kunnat resa, uppleva och dela glädje tack vare dig. Ord kommer aldrig kunna beskriva vad jag känner för dig och det du gjort.

Det finns mycket ansvar att bära både som donator och som mottagare, det innefattar både ångest och glädje men vi har lyckats finna en balans, må vi leva länge och väl min vän, älskar dig.
– Nasia

 

 

 

j

Förebild eller eldsjäl, kalla det vad du vill men för mig kommer min mamma alltid att vara min hjälte. Hon gav sin njure till mig och jag känner så otroligt stor tacksamhet. Mina syskon fick växa upp tillsammans med sin storasyster och jag fick en barndom, skolgång och ett tonårsliv precis som vilket barn som helst. Tack vare min mamma lever jag idag ett bra liv och hon är anledning till att jag är där jag är idag.
Din dotter, Jonna

 

 

 

 

 

Marie-Lindquist-1

Jag trodde aldrig att jag skulle leva så här länge, men snart 15 år fullt frisk tack vare min dotters njure, tack!
– Nisse

 

 

Ann-Louise Bolin

Jag fick en njure av min mamma den 24e september 2014. Hon gav mig livet tillbaka! Mamma, du är en utav de modigaste, osjälviska och beundransvärda människor jag känner. Min hjälte!
– Andreas

 

 

Madeleine-Andersson-Erixon-1

Att ha fått ett liv två gånger av min älskade mamma är något jag är obeskrivligt tacksam för. Om det är någon som är en hjälte så är det hon.
– Dennis

 

 

Anders-Fält-1

Anders är långt mer än en gammal lumparkompis och god vän, han är min hjälte. Genom att säga ja på min fråga om han kunde överväga att ge mig en njure, och dessutom klara alla noggranna tester som krävdes för att få donera, så slipper jag fortsätta med dialys och leva livet på halvfart. Nu är jag som ny och kan till och med leka fullt ut med mina små busungar.
– MichaelMia-Brithén

Mia och jag har delat allt och kommer att göra så trots att vi är skilda. Hennes gåva är, förutom våra barn, den finaste och vackraste man kan få.
– Björn