Vill du komma i kontakt med fler som har koppling till levande donation? Det finns olika förbund samt grupper på sociala medier vars medlemmar har en anknytning till donation och transplantation. Här finner du exempel på några av dessa:

 

 

 

 

 

Njurförbundet
http://www.njurforbundet.se

Njurförbundets officiella sida på Facebook lägger ut nyheter, reportage och artiklar med mera, om vad som händer inom njurvärlden.

Njurförbundets slutna grupp på Facebook – här blir du medlem och kan ställa frågor till andra

Njurförbundet har även ungdomsgrupper på Facebook, och några grupper specifika för västsverige – skriv ”Njurförbundet” i sökfältet på Facebook.

 


 

 

 

Riksförbundet för leversjuka
http://rfl-lever.blogspot.se

Riksförbundet för leversjuka har en officiell Facebooksida med reportage, artiklar, information om när förbundet träffas med mera. 

Riksförbundet för leversjuka har också en sluten Facebook-grupp för sina medlemmar, där frågor och funderingar av mer privat karaktär får utrymme.

 

 

Specifika Facebook-grupper


Njurpaj
– att leva med njurfel – en sida för personer med njurfel där man kan prata av sig, ställa frågor, tipsa varandra, få stöd och hjälp av andra.

Vi som har njursjuka barn – en sida för de med njursjuka barn, här kan man möta andra föräldrar i liknande situation och få ta del av andras erfarenheter och få stöttning.

Vi som är njurdonatorer – en nybildad sida för de som är eller står i begrepp att bli levande donator.

Transplant Kids – en internationell Facebook-sida för de vars barn är transplanterade eller behöver en transplantation. Här tas inte enbart levande donation upp, utan all sorts transplantation och donation.

TransplantSweden – en svensk idrottsförening för transplanterade. Vill du få tips om träning, medverka i Europeiska spelen eller världsmästerskapen så är detta gruppen för dig!